Day 2 : Art day

Hey iedereen!

Eerst en vooral hebben we medelijden met onze klasgenoten die vandaag terug naar school moesten. Jullie waren in onze gedachten!


Vanochtend zijn we een kunstschilder gaan bezoeken. Het was ongelooflijk en zeer exclusief! We mochten lessen mee volgen. We hebben een heleboel mensen ontmoet: schilders, percussionisten, dansers, pottenbakkers, zangers,...

India heeft een rijke kunstcultuur!

We hebben er al een beetje van kunnen proeven maar er is nog zo veel meer te ontdekken! We hebben geleerd dat  muziek wiskundig is!

Ze hechten veel belang aan de maten en tussen de vijf maten vullen de dansers de leegte in.

Het hoogtepunt van deze voormiddag was de dansles! Elke letter krijgt een bepaald gebaar. 

De basis van deze dans is om een connectie te voelen met de aarde. 

Het was echt indrukwekkend!


Ze geloven sterk in de invloed van acupressuur op het lichaam. Elk drukpunt van het lichaam heeft een functie, als je bijvoorbeeld drukt op het punt tussen de wenkbrauwen, dan komt er energie vrij. 

Onze gids heeft ons ook geleerd dat de kleur van een “bindi” (de druppel/bolletjes tussen hun wenkbrauwen) telkens een specifieke betekenis heeft. 

Rood = geluk

Geel = gezondheid

Wit = sterfelijkheid 


Als samenvatting kunnen we zeggen dat deze voormiddag zeer leerrijk was!


Daarna hebben we een typische markt bezocht waar er heel wat leuke spulletjes waren. Voor de lunch hebben we in een restaurant gegeten. Het was moeilijk om ons gerecht te kiezen vooral omdat we de kaart niet echt begrepen, maar uiteindelijk waren we allemaal tevreden met onze gerechten die zeer smakelijk waren. We kregen geen bord maar een bananenblad in de plaats.  We hebben met onze vingers gegeten. Het was een unieke en grappige ervaring!


Na het eten zijn we bootje gaan varen. Het was niet lang maar we hadden wel een ongelooflijk panorama. 


Vervolgens zijn we gaan shoppen! Je wordt telkens aangesproken en moet onderhandelen voor de prijzen. Op den duur is het vervelend maar het is de moeite waard. 


Op de terugweg zijn we nog gestopt om een toeristische tempel te bezoeken. Het lag juist aan de kust en dus zijn we tot aan de zee gestapt. Het strand is vol met winkeltjes en er waren zelfs paarden!


Nu zijn we op de terugweg naar “The Citadel” (onze verblijfplaats) en we moeten nog heel veel voorbereiden omdat we morgen voor het eerst naar onze partnerschool gaan! 

 

Tot dan! En vergeet niet om te reageren op onze blog met jullie vragen of gewoon om jullie mening te delen. 


Elise & Juliette


Écrire commentaire

Commentaires: 1
  • #1

    Bieke VIA Don Bosco (mercredi, 10 octobre 2018 16:12)

    Heel fijn om mee te lezen Elise en Juliette! Neem het maar allemaal in jullie op. Zo'n unieke ervaring.

    Groetjes daar,
    Bieke