Terug naar school

Eerste schooldag!

 

Om half acht stonden we al klaar om te vertrekken. 

Met een grote vraagteken in ons hoofd zijn we op school aangekomen zonder precies te weten wat we moesten verwachten.

We hebben eerst nog op school ontbeten en daarna let’s the show begin! 

Een fanfare stond op ons te wachten. Ze hadden een hele ceremonie voor ons gepland! 

We hebben eerst een “bindi” gekregen en dan mochten we op het podium plaatsnemen.

Het duurde niet lang maar er was zoveel te zien en ze hadden zoveel moeite ingestoken dat we er kippenvel van kregen!

Er was van alles: dans, zang, speech,...

We hebben zelfs bloemenkransen gekregen. We werden als echte prinsessen ontvangen. Daarna had Emmelie een toffe workshop opgesteld met kennismaking spelletje. We hebben de kans gekregen om de leerlingen van de school to school project beter te leren kennen.  Ze waren aardig, vol enthousiasme en zeer nieuwsgierig maar dat zijn ze natuurlijk nog steeds ! 

In de namiddag stond er onze presentatie op het programma. We vonden het noodzakelijk om hun meer over ons te vertellen , onze school en het verschil van cultuur te benadrukken. Ze hebben goed gewerkt en dat we echt super leuk. Zij waren ook niet onvoorbereid gekomen. De opeenvolging van spreekbeurten die ze voorbereid hadden leerden ons talrijke weetjes over India. We konden merken dat elke leerling zijn steentje erbij had gedaan en dit vonden ze geweldig. Om deze leuke namiddag goed af te sluiten heeft iedereen de kans gekregen om zijn vragen aan elkaar te kunnen stellen over de cultuur van het ander land. 

Maar de dag was vast en zeker nog lang niet gedaan. Na het verlaten van de school stond er ons een lange shopping sessie ons te wachten. De andere wouden namelijk een saarie ( traditionele kledij ) kopen. Persoonlijk wouden we er geen kopen maar tijd besteden in deze kleurrijke shops van Chennai, daar zegt niemand nee tegen ! We denken dat we daar ook het gevaarlijkste moment van ons leven hebben beleefd : oversteken ! Het verkeer is zo zot , druk en onbegrijpbaar. Zebrapaden ? Dat kennen ze hier dus niet. Je moet gewoon random ergens oversteken en doorlopen. Anders word je plat gereden. Het is een echte parcours om aan de andere zijde aan te komen. 

 Spijtig genoeg zijn we nog laat gaan slapen en hadden we slapende oogjes de dag erna omdat we onze activiteiten van de volgende dagen verder wou verwerken.

 

Op onze eerste schooldag kunnen we geen woord plakken. Het was zo ongelooflijk , onvergetelijk, fantastisch ... De feit dat iedereen zo blij was om ons te ontvangen was hartverwarmend. 

 

See you tommorow 

 

Juliette & Elise

Écrire commentaire

Commentaires: 1
  • #1

    Erica Lemmens (jeudi, 11 octobre 2018 06:20)

    Het is echt fijn om jullie blog te lezen. Als ik dit lees wou ik echt dat ik daar ook terug was.
    Laat alles op jullie afkomen en geniet!
    Doe iedereen de groetjes!