Day 5: Soap soap soap...

Hallo!
 Zoals jullie het kunnen verwachten was gisteren opnieuw een fantastische dag... Sorry dat we dit artikel pas maar vandaag publiceren maar gisteravond hebben we nog hard gewerkt en dus hebben we geen tijd gehad om het online te zetten. 
Drukke dag dus!

De hele dag waren we weer op school.
We zijn de dag goed begonnen met een workshop die door Emmelie was georganiseerd. Gedurende 1u30 hebben we het over stereotypes gehad. Dankzij gevarieerde activiteiten konden we de cultuurverschillen tussen onze twee landen vergelijken. 
We hebben het gevoel gehad dat de leerlingen van de School2School project nog steeds bewusteloos mensen in dozen zetten. Dit veroorzaakt dat mensen hun hele leven in dozen blijven en niet durven eruit te stappen. Ze houden zich vast aan bepaalde stereotypes:
- jongens zijn beter dan meisjes in wiskunde
- meisjes doen graag de huishoud
- jongens kunnen niet voor hun kinderen zorgen
- enkel meisjes maken zich zorgen over hun uiterlijk
- ...
Om deze stereotype door te breken heeft iedereen op een papier wat hij later wilt worden geschreven. Meer gefocust op de persoon die je wil worden dan op een beroep. 

Na het eten hebben we zeeeeeeepjes gemaakt! Zowel mevrouw Casteels als de leerlingen waren hiervoor heel enthousiast. 
Ons klaslokaal was gevuld met kleuren, lekkere geuren en enthousiaste leerlingen en dit was zo fijn! Het heeft de hele namiddag geduurd. 
Op 4 uur, toen de school gedaan was, vroegen studenten om samen te spelen. Het was een uitwisseling van spelletjes. Eerst hebben ze één van hun spel aan ons uitgelegd: het was een soort van volley-ball. Daarna was het aan ons beurt. We hebben ze Tic Tac Boum, Chinese voetbal en Pan aangeleerd. Ze vonden het allemaal heel leuk. Om onze game-sessie af te sluiten hebben we tikkertje gespeeld. 

Nadat we afscheid met de kinderen hadden genomen zijn we de rest van de groep gaan helpen om verder zeepjes te maken. We moesten er nog namelijk voor de leerkrachten maken. Één uur later waren alle zeepjes ingepakt en konden we vertrekken. Het uitstap naar Cotton Street hebben we naar de volgende dag verplaats omdat we zo moe waren. Ten slotte zijn we toch in een supermarkt gestopt. Het winkel zelf leek een beetje aan een Belgische winkel maar dan veel minder luxueus. De producten waren compleet verschillend en onherkenbaar. Met volle zaken zijn we de winkel buiten gestapt en zijn we naar The Citadel vertrokken.

Tot morgen voor nieuwe avonturen!

Juliette & Elise

Écrire commentaire

Commentaires: 0