Puducherry

5 uur ‘s morgens?! Dit was wel vroeg!
Een lange dag stond ons te wachten... 
Onze laatste bestemming was Puducherry maar voor we daar aankomend stonden ons nog enkele leuke stops te wachten.

Eerst zijn we naar Don Bosco Pannur gegaan. (de vorige was Don Bosco Ayanavaram). We hebben een indrukwekkende entree gemaakt want we kwamen namelijk aangekomen met een typische “oto” 😊 het gele kleine vervoersmiddel dat lijkt op mengeling van een auto en een brommer).

Het is nu wel duidelijk dat de Indiërs echte kampioenen zijn om mensen te verwelkomen! Op deze school hebben we een bloemenkrans, een bloemenkroon en een sjaal. Ze hadden een ceremonie georganiseerd met dansers, zangers, selembaton 😊 majorette), speech, ... 
Het was ontzettend leuk! Vervolgens hebben we een presentatie over hun school systeem gekregen. Sommige leerkrachten hadden ook gerechten voor ons klaargemaakt zodat we een beetje van alles konden proeven. Terwijl dat we al hun lekkere eten aten hebben we de mogelijkheid gekregen om een gesprek met de leerlingen te voeren. Daarna hebben we een rondleiding op de school gekregen. We hebben kunnen zien dat ze moderne apparaten hebben en een mooie school. We kunnen dus een andere stereotype wissen: Indiërs hebben misschien weinig geld maar ze hebben niet niets. Ze hebben deftige klaslokalen: ze hebben banken en tafels, moderne materiaal voor wetenschappelijke vakken,... Ze hebben ook een uitgebreide speelplaats. 
Als conclusie voor de voormiddag hebben we kunnen vaststellen dat de Indiërs zeer competitief zijn en dat ze altijd hun best willen doen.

Ten tweede zijn we naar een fancy restaurant geweest. De kok heeft een speciale menu voor ons gemaakt. Eerlijk gezegd waren de gerechten die we kregen soms lekkerder dan gerechten bij ons. Het deed deugd om gerechten van bij ons te eten. Na vijf tussengerechten konden we niet meer. Gelukkig hadden we 1 uur om in de auto te rusten. Na een lekkere dutje zijn we een tempel gaan bezoeken. Het was majestueus en indrukwekkend. Er waren zelf apen die in de tempel rondliepen. 

Ten laatste hebben we nog twee uur lang gereden om onze laatste bestemming te bereiken. Nu zitten we opnieuw bij de Salezianen te Puducherry.

Tot morgen voor onze laatste volledige dag in India!

Elise & Juliette

Écrire commentaire

Commentaires: 0